Kompostmuld

Kompostmuld er mere end bare det, du selv samler sammen i haven, når der er overflod af haveaffald. Det er også mere end det, du til tider kan hente på genbrugspladsen. Skal du blot bruge lidt ekstra muld til haven, kan det fra genbrugen være helt okay. Men skal du bruge kompostmuld til et specifikt formål, anbefaler Gruskongen, at du vælger en konkret kompostmuld. Her på siden finder du forskellige kompostmuld, der alle er sammensat til specifikke formål om at forbedre jorden.

Sådan forbedrer du jorden med kompostmuld

Sammensætningen i kompostmuld er lavet med henblik på at tilføje mere sundhed til jorden. En type kompostjord, der er forbehandlet, er varmebehandlet kompost. Dette er en ideel løsning, hvis du ønsker at tilføje mere sundhed til din jord og forbedre miljøet for dine blomster og planter. Varmebehandlet kompost er sundt, fordi igennem dets behandling er alle uønskede skadedyr og ukrudt blevet siet fra. Denne metode bevarer stadig alle næringsstofferne deri, og gør det nemmere for planter og blomster af få, hvad de skal bruge.

Du kan bruge kompostmuld til meget mere end bare blomster- og køkkenbede. Faktisk kan hele din have drage fordel af et let lag kompostmuld i ny og næ. Det er med til at forny næringen i jorden og give nyt liv til haven, hvilket giver endnu bedre betingelser for dine planter at vokse i. 

Hvor og hvornår skal du bruge kompostjord?

Du kan til enhver tid benytte en portion kompostmuld til at forbedre jordforholdende i din have. Der er ingen konkret regel for, hvor du må eller ikke må bruge det. Kompostmulden er med til at tilføje ekstra næringsstoffer til jorden, hvilket giver bedre forhold til alle slags planter og blomster. Du kan altså derfor også bruge det som et toplag, hvis du skal anlægge ny græsplæne, inden du sår græsset.

Når du fordeler kompostmulden, skal du sørge for at vende det sammen med andet jord. Blandingen af det gamle og nye jord er med til langsomt at frigive næringsstofferne, når planterne får brug for dem.

Hvis du vælger at blande kompostmuld i din jord, er der ikke behov for yderligere gødning til dine planter og blomster. Der findes enkelte undtagelser, hvor den pågældende plante har behov for ekstra gødning. Men som udgangspunkt er der rigeligt med gødning i kompostmulden. 

Inden du begynder at vende jorden sammen, skal du sørge for at have et godt lag på ca. 5 centimeter over det hele. Når du først har blandet det, bliver jorden også nemmere at arbejde med.

Du kan allerede i dag kontakte Gruskongen for at bestille store big bags med kompostmuld. Vi leverer hjem til dig og sørger for, at du hurtigt kan komme i gang med havearbejdet.

Har du spørgsmål eller tvivl om, hvilken kompostmuld du skal vælge, hjælper vi også gerne med det.

 

© 2023 Gruskongen. All rights reserved.