Flisesand

999,00 kr.

Flisesand som er velegnet til afretning under belægning i indkørsel, på terrasse, sti, flisegang og lignende. Sandet kan også benyttes som strøsand til glatførebekæmpelse.

 

Alle priser er inkl. levering. i big bag  svarende til 1 M3 svarende til 1700 kg

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Flisesand”

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Levering af flisesand i bigbags

Flisesand er det materiale, du oftest vil bruge, som det sidste til at afrette dine fliser eller belægningssten. Heraf kommer også navnet flisesand, strandsand eller afrettersand, som det også kaldes. Sammensætningen af flisesand er utrolig fin, hvilket gør det nemmere at arbejde med i forhold til mange andre typer sand. 

Hos Gruskongen kan du bestille flisesand, eller afretningssand i store big bags, der sikrer dig rigeligt med sand til din kommende støbeopgave. Du kan kontakte os allerede i dag for at høre mere om, hvordan du bestiller en levering hjem til dig.

Det usynlige valg mellem flisesand og afrettersand

Flisesand og afrettersand er i bund og grund det samme. Det er blot forskellige navne til samme produkt. Til dine støbeopgaver er det ligegyldigt, om du kalder det for flisesand eller afrettersand, hos Gruskongen er vi med på, hvad du bestiller, uanset hvad du kalder det.

De to forskellige navne ligger i brugen af sandet. Rigtig mange anvender flisesand, som det sidste lag sand, inden du skal i gang med at lægge fliserne. Heraf kommer også navnet afrettersand, fordi langt de fleste afretter sandet i vatter, inden fliserne bliver lagt på. Sandet er så fint, at det er nemt at rette ud på denne måde. Samtidig hjælper det til at holde fliserne på plads, og er nem for langt de fleste at arbejde med.

Hemmelighederne bag at arbejde med flisesand

Hemmeligheden bag flisesand er, at der ikke er nogen. Rigtig mange vil gerne vide, hvordan de bedst forbygger mod ukrudt, og om der er forskel på flisesand. Der findes ganske rigtig forskellige størrelses sandkorn på afrettersand eller flisesand, men det har desværre ikke nogen effekt på, om der kommer ukrudt eller ej. Hvis ukrudtet vil frem i verden, så skal det nok komme frem.

Det som langt de fleste vælger at gøre for at forhindre ukrudt i at have frit løb under den nye terrasse, for eksempel, er, at anvende en ukrudtsdug. Dette er et materiale, du lægger oven på det afrettede lag flisesand, inden du lægger fliser på. Hvis du vil gøre en ekstra indsats for at holde ukrudt nede, kan du også investere i ukrudtshæmmende flisesand. Kombinationen af disse to skulle sørge for, at ukrudt får svært ved at bryde gennem dine fliser.

Sørg for at flisebelægningen ligger snorlige med flisesand

Rigtig mange vil gerne lægge deres egne terrasser eller indkørsler med fliser. Hvilket i sig selv også lyder ganske nemt, når blot man har de rette materialer og redskaber. En af de hyppigste udfordringer for mange er at få lagt fliserne jævne og lige. 

Hos Gruskongen har vi ikke nogen fast løsning for, hvordan du bedst skal lægge fliser. Vi kan dog anbefale, at du får bestilt en stor big bag med sand til fliser, hvilket vil gøre dit arbejde en hel del nemmere. Dertil skal du sørge for at have måleredskaber til at aftegne området. Men vigtigst af alt skal du bruge et redskab, der kan udjævne overfladen på dit afretningssand. Det kan være så simpelt som en gammel planke træ. Det eneste krav er blot, at det skal være jævnt og lige.

Skal du bruge almindeligt sand eller flisesand til flisebelægning?

Hvis du skal bruge sandet til at lægge fliser, kan du ikke bruge almindeligt sand. Ler fordelingen i almindeligt sand er anderledes end i afrettersand, hvilket gør det svære at jævne ud. Dertil holder det ikke fliser på plads på samme måde. Almindeligt sand kan bruges til mange andre ting. Ønsker du en jævn overflade, der er nem at arbejde med, når du skal lægge fliser, er det klart vores anbefaling, at du til enhver tid vælger flisesand.

© 2023 Gruskongen. All rights reserved.